Ik ben trots op mijn cultuur en achtergrond en wil mijn passie en liefde voor muziek en dans met iedereen delen.

De muziek en onze tradities hebben me van jongs af aan getrokken. Als ik muziek hoorde ging ik er op af, al moest ik er kilometers voor lopen. De muziek en mijn drang als artiest iets groots te willen bereiken heeft me doen vertrekken uit mijn geboortedorp en het heeft, met hoogte en dieptepunten, mijn leven invulling gegeven. Mijn ‘drive’ is altijd heel sterk geweest en ik ben vastberaden dat deze droom te verwezenlijken. Het is wie ik ben.

Graag zou ik met veel mensen mijn passie voor dans en muziek delen en aan mijn kennis over mijn land en cultuur overdragen.

Ik wil graag mijzelf en mijn kwaliteiten als danser, muzikant en entertainer aanbieden aan een breed publiek. Ik zie het als mijn missie, kinderen, jongeren en volwassenen in beweging te brengen en te kunnen verrijken met de dans en muziek uit mijn cultuur.

Issiaga Soumah

resized_dsc00931
overdevloed-lyuda-stinissen-3
resized_img_2118

Tijdens mijn reizen door Afrika heb ik mijn hart verloren aan dit continent. In 2007 heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt en ben als reisbegeleider actieve groepsreizen gaan begeleiden door zowel Oost als West Afrika.

Het gaan naar Senegal om hier Afrikaans te gaan dansen, heeft alles doen samenkomen. "Het zijn in Afrika en me ècht tussen de mensen begeven. Onderdeel te zijn van het samenspel van dans en percussie, de pure kracht en plezier van iedereen om ons heen. Hier kwam een energie vrij die me zo enthousiast maakte.

Tijdens deze reis heb ik Issiaga ontmoet en samen zijn wij ons avontuur aangegaan.

Dat we nu in Nederland samen een bedrijf runnen, dat meer mensen de kans biedt een stukje van onze liefde en passie voor de West-Afrikaanse cultuur kan laten meebeleven, vind ik geweldig! Ik voel me buitengewoon trots als ik Issiaga aan het werk zie en iedereen weet te activeren en inspireren. De uitgesproken enthousiaste reactie van de mensen, bevestigen dubbelop dat wij dit mòeten doen, voor onszelf en voor iedereen!  Samen.

Astrid Soumah

 

resized_img_20150705_124217
resized_20160710_134709
img_2855

AFRIKADI heeft zich gespecialiseerd in het bieden van verrassende culturele projecten op scholen, waarbij iedereen – zowel leerling als docent- met plezier in beweging komt.

Maar Afrikadi doet nog veel meer!  We organiseren wekelijkse lessen en workshops in verschillende Afrikaanse dansvormen, we staan met prachtige producten op verschillende festivals en lokale markten en we organiseren speciale culturele dans en percussiereizen naar het kloppende hart van Afrika; Guinee.

Lees het allemaal op deze site!