Workshops

Afrikaanse dans, AfroHouse, Djembe, zang en nog zo veel meer...

Workshops

Afrikaanse dans, AFRO House, djembe,

 zang en zo veel meer!

Alles is mogelijk met Afrikadi!

Muziek verbindt en zet aan tot beweging.

Onze gedreven en ervaren workshopleiders,

dragen met plezier hun enthousiasme op u over.

 

Workshops zijn geschikt voor iedere doelgroep en gelegenheid.

Alles is mogelijk!

 

resized_dsc01446

Afrikaanse dans is een ritmische, dynamische dansvorm veelal begeleid door opzwepende (live)muziek. Het hele lichaam wordt geactiveerd en uitgenodigd tot swierige en krachtige bewegingen op het ritme en de maat van de muziek.  Het is bovenal plezierig om te doen een geschikt voor iedereen.

 

Er zijn verschillende dansvormen mogelijk;

Traditionele Afrikaanse dans (veelal begeleid met live percussie!) hierbinnen is onderscheid te maken in dansen uit verschillende landen en stijlen.

Ook is het mogelijk om tijdens het dansen de grote douns te bespelen! Een uiterst unieke workshop wat alle krachten laat samen komen. We noemen dit doundoundans!

AFROhouse is de populaire dansvorm van dit moment. Op vrolijke, swingende hedendaagse muziek wordt met uitgedaagd tot grappige en coole mooves.

 

Muziek

De West-Afrikaanse cultuur is rijk bedeeld met unieke instrumenten, ritmes en tradities. De djembe is een instrument wat zich uitermate goed leent voor workshops in groepsverband. De eenvoudige beat is door iedereen te slaan. Iedereen kan van zich laten horen en doet me in dit samenspel.

Zang (dans) en muziek zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden en dus wordt er vaak ook gezongen tijdens de workshops.

Ook zijn er workshops mogelijk met andere Afrikaanse instrumenten, zoals de grote drums 'doundoun' welke met stokken bespeeld worden of de prachtige 'krin', een uit een stuk hout gesneden instrument met verrassende verschillende tonen.

20151012_112527
logo-afrikadi-nieuw